Mam problem z taką sytuacją na egzaminie bo nie wiem co zrobić w takiej sytuacji.
Jadąc prawym pasem ruchu przed skrzyżowaniem egzaminator powie mi na najbliższym skrzyżowaniu proszę skręcić w lewo. No więc daję kierunkowskaz patrzę do lusterka i widzę na lewym pasie samochód który nie przyśpiesza i jest miejsce do wjechania na lewy pas. To w takiej sytuacji mam wjechać na ten lewy pas czy czekać aż będzie wolny? Bo jak wjadę przed niego to czy egzaminator nie potraktuj tego jako wymuszenie? Proszę o pomoc bo w poniedziałek mam egzamin.
mirosław.s
Wysłany: 2011-08-13, 13:04
Jeżeli jedzie dość daleko i nie przyspiesza to możesz wjeżdżać.
driver
Kategoria: B Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Sty 2012 Posty: 35
Wysłany: 2012-02-02, 13:24
Ha ha ha! Też tak pomyślalem na swoim pierwszym egzaminie. Auto na lewym dość daleko w tyle, prędkość jednostajna. Zmieniam więc pas, a egzaminator uprzejmie oznajmia "proszę zjechać na pobocze (czy przystanek)". wymuszenie i koniec egzaminu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum