Wysłany: 2009-05-20, 11:52 Punkty karne - jak to w końcu z nimi jest?
Jak to jest z tymi punktami karnymi w polsce? Ile można dostać maxymanie zanim zabiorą prawko i czy można jakoś sobie wyczyścić konto z tych punktów jakoś?
aarabela Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 95
Wysłany: 2009-05-20, 19:40
Cinex ,o tym powinni Ci powiedzieć na zajęciach z teorii...
Jeszcze się na kurs nie zapisałem ;] na razie nie mam funduszy, ale mam to w planach dalszych bądź bliższych. Zobaczymy jak to jeszcze wyjdzie :)
aarabela Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 95
Wysłany: 2009-05-21, 23:06
Życzę Ci więc, aby były to plany bliższe Prawko fajna rzecz i z tego, co mi wiadomo, w większości szkół można płacić systemem ratalnym
I możesz być spokojny, na zajęciach jest (ja miałam ) temat związany z karaniem kierowców - o punktach karnych też wspominali, poza tym zawsze można potem popytać istruktora w samochodzie
Ech.. aż szkoda, że kurs już za mną... fajna przygoda to całe prawo jazdy.. zostały już tylko wspomnienia i setki pytań znajomych dot. kursu i egzaminu
Można wymazać sobie kilka punktów z "kartoteki" przy pomocy specjalnych kursów doszkalających organizowanych tylko i wyłącznie w WORD-ach, w moim mieście jest aktualnie organizowany taki kurs i można "zmazać" 6pkt. Oferta nie dotyczy osób posiadających uprawnienia do kierowania pojazdami w pierwszym roku ich posiadania. A przy 24pkt karnych nałapanych w pełnym okresie 12 m-cy zabierają prawko .
Manewr
Egzamin: 1997
Kategoria: A, B
Wysłany: 2010-03-18, 22:10
a mi mówili, ze 24 punkty to mozna jeszcze mieć ale więcej juz nie.
Co do kursów zmniejszających stan punktów o 6, to mozna je robić raz na pół roku i koszt ok 300 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum