Dzięki Mój instruktor twierdzi jednak, że powinnam jeździć tak jak pokazuje linia niebieska, więc prawdę mówiąc czuję się lekko zaniepokojona, bo nie wiem jak w razie czego zachować się na egzaminie
Na pokazanym rysunku nie stwierdzam znaków poziomych:) i skoro linia niebieska byłaby prawidłowa do zawracania to co z tymi ,którzy jadą po jezdni wyżej i chcą skręcić w lewo?
zderzenie czołowe z nami murowane. Poza tym linia niebieska byłaby prawidłowa do zawracania,gdyby droga podporządkowana była drogą jedno kierunkową a na tym rysunku wygląda na dwu kierunkową.
Skoro droga podporządkowana jest drogą dwukierunkową to prawidłowym torem jazdy jest ten z zielonymi strzałkami. Jedynie na jezdniach jednokierunkowych należy zawracać z pasa wewnętrznego, o ile jest taka możliwość.
_________________ Zapraszam do zapoznania się z aktualną oferta na www.oskszczepaniak.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 73 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-11-30, 14:15
Zgadzam całkowicie. Tym razem widzę oznaczenia kierunków jazdy.
Radą moją jest upewnienie się u własnego instruktora, ponieważ przyjmuję założenie, że mogłeś coś przeoczyć w znakach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum