davidorgab
Wysłany: 2011-10-21, 18:22 Dlaczego negatywny?
Dzisiaj zdawałem egzamin na prawo jazdy kat. B. Egzaminator zaznaczył dwa błędy:
1. Nie włączyłem kierunkowskazu-przejazd przez skrzyżowanie oznakowane znakami ustalającymi pierwszeństwo przejazdu. Z tym się zgadzam!
2. Nie ustawiłem się przy lewej, tylko przy osi jezdni na drodze jednokierunkowej.
I tu egzaminator znowu zaznaczył: przejazd przez skrzyżowanie oznakowane znakami ustalającymi pierwszeństwo przejazdu
Ale przecież to jest inny błąd: 2. jazda drogami jednokierunkowymi....
Czy możecie mi wytłumaczyć, dlaczego zaznaczył w takim razie inną kolumnę!!!!
driver
Kategoria: B Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Sty 2012 Posty: 35
Wysłany: 2012-03-02, 23:19
Miałeś znak informujący, że jesteś na drodze jednokierunkowej. Nie wiem, jakie podporządkowanie dróg było potem. Jeśli opuszczałeś tę jednokierunkową przez skrzyżowanie (obojętnie, czy miałeś pierwszeństwo czy nie), to powinieneś być do tego opuszczenia prawidłowo ustawiony. Nie byłeś, więc popełniłeś błąd złego "przejazdu przez skrzyżowanie". Innego normalnego wyjaśnienia nie widzę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum