Poczytałem i pooglądałem trochę filmów nt. egzaminu ale mam jeszcze pare pytań. Chodzi mi głównie o korekty przy parkowaniu.
1. Ile ich jest, do jakich manewrów można je wykonywać? np. przy ruszaniu pod górkę jest druga szansa?
2. Czy jeśli np. przy parkowaniu prostopadłym tyłem na chwilę się zatrzymam i ruszę dalej(w tym samym kierunku) to będzie to uznane za korektę lub jakiś błąd?
3. Ile błędów np. najechanie na linię, jakaś niepłynność jazdy itd. jest dozwolone?
_________________ Uwielbiam zapach sprzęgła o poranku...
Egzamin: Kwiecien 2009 Pomogła: 1 raz Wiek: 20 Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 96 Skąd: Wykopana z piekła
Wysłany: 2009-08-25, 17:29
E... drugie pytanie mnie zaskoczyło, ale to za chwilę. Pierwsze pyt. nie wiem jak to teraz jest, ale np. przy parkowaniu zazwyczaj była jedna korekta, ale przy ruszaniu... nie mam zielonego pojęcia.
Drugie. Parkowanie nie musi byc ruchem płynnym. Możesz się zatrzymywac , ale może ci tylko raz zgasnąc. Korekta to "poprawianie się" np. wycofywanie. Ale prostopadłe tyłem ? Pierwszy raz słyszę, aby to na egzaminie było.
Trzecie.. hm.. moja koleżanka za najechanie na linię oblała na " dzień dobry", a co do płynności, to nie możesz się zatrzymac, ale masz prawo zwalniac i przyspieszac (chocnie radzę, bo egzaminatorzy to wredne stworzenia i na mieście może się powyżywac)
P.S. Czekajmy na odpowiedź jakiegoś OSK, ale możesz zapytac swojego intruktora. Ja bym zadzwoniła do mojego, ale obaj moi instruktorzy są na urlopie
_________________ Miss me when I'm mothafucka gone
Kiss me when I come back home ;)
Właśnie, o to tez chciałem zapytać , tzn. czy na egzaminie może być parkowanie prostopadłe tyłem. Instruktorzy uczyli mnie tego manewru tak samo jak innych sposobów parkowania, łuku, i ruszania pod górkę, a nie znalazłem go w żadnych opisach egzaminu.
_________________ Uwielbiam zapach sprzęgła o poranku...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum