Wysłany: 2009-01-10, 18:36 Odwołanie + czy na egzaminie wolno zjechać ze skrzyżowania?
Hej. 3-ci raz oblałam. Chcę napisać odwołanie, bo na skrzyżowaniu (skręcałam w lewo) samohód jakby na chwilę mi zgasł (byłam jako pierwsza do skręcania, wjechałam na skrzyżowanie i przepuszczałam auta z naprzeciwka). Gdy zapaliłam, światło się zmieniło, ale żeby nie zablokować ruchu (małe skrzyżowanie, więc bym zablokowała), zjechałam. A on mnie oblał. Mogę napisać odwołanie? Czy jest jakiś przepis, na który mogę się odwołać?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 73 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-01-15, 13:31
Przedstaw bardziej opisowo sytuacje. Samochod mialas calyczas zgaszony? TO bylo twoje pierwsze zgaszenie. Czy samochody z naprzeciwka tez mialy zielone jak ty mialas zielone do skretu w lewo? oblal cie na skrzyzowaniu czy jak juz z niego wyjechalas? nacisnol hamluce?
Ogolnie odradzam odwolywania sie, jest to stracony czas a musi byc ewidentnie widoczna wina egzaminatora w innym wypadku powie ze moglas poslizgnac sie na torebce foliowej albo ze mucha zaslaniala ci widocznosc byle zeby mial racje to znajdzie kazdy pretekst.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum