Witam,
Jutro mam egzamin na prawo jazdy kat B i będę zdawał albo na Micrze albo Corsie. Micre mam już obcykaną jednak Corsą jeszcze nigdy nie jeździłem i w związku z tym mam kilka pytań. Po pierwsze gdzie umiejscowiony jest bieg wsteczny w Corsie i czy wrzuca się go tak samo jak w Micrze?? Czy żeby włączyc światła drogowe muszę miec włączone światła mijania?? Jak się włącza poszczególne swiatła?? Czy otwieranie maski odbywa się tak samo jak w Micrze tzn. czy jest taki sam uchwyt do otwierania maski?? Proszę także o jakieś inne przydatne porady dotyczące Corsy :)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 73 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-11-09, 16:50
Witaj,
Na wstępie powiedz mnie bo zdziwiło mnie to, jak to "będe zdawał na tym albo na tym" sam wybierasz? losowo?
Opel Corsa, maska tak samo, pod maska wszystko jest na żółto i jest podpisane to co cie interesuje długie włączysz bez mijania ale muszą być pozycje i wtedy ciągniesz tak jak ostrzegawcze. Wsteczny jest podciągany tj gałka do góry i skrajnie lewo a potem w gore.
Trafiłem na Corse i lipa nie wiedziałem co i jak ;/ Oblałem już na łuku porażka totalna. Mam takie pytanie jaki jest czas po którym mogę iśc się zapisac na kolejny egzamin ?? Chodzi mi o to czy jak pójdę za pół roku to czy mnie nie odeślą z kwitkiem ??
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 73 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-11-18, 00:20
przykro mi ale wydaje mi się że to wyłącznie kwestia nie douczenia. Jestem w stanie zrozumieć nie znajomość rzeczy pod maską, a dokładniej jego umiejscowienia. Jednak jeśli poleciałeś na łuku oznacza że przeszedłeś zawartość pod maską.
Egzamin teoretyczny jest wart 6 miesięcy albo 3 niezdane praktyczne egzaminy. Napisz co będzie dalej! Powodzenia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum