Wysłany: 2009-07-13, 11:13 Prawo jazdy a brak zameldowania
W innym temacie
OSK_CARLO napisał/a:
Dowod osobosty lub paszport z DOPISKIEM O ADRESIE ZAMELDOWANIA
Trochę mnie to spłoszyło, bo nie mam stałego zameldowania, czasowego właściwie też nie mam.
Przez google i ten temat dotarłem do tego. Nie ma nic o zameldowaniu.
Przeszukałem stronę WORDu ale o zameldowaniu znalazłem tylko to
"Po zdanym egzaminie państwowym Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego w ciągu 3 dni od daty egzaminu przesyła komplet dokumentów do wydziału komunikacji w starostwie zgodnie ze stałym adresem zameldowania. "
Więc do egzaminu, odebrania prawa itd. konieczne jest zameldowanie? Czy można to jakoś obejść?
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 73 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-07-15, 14:02
Powiem Ci ze zainteresowal mnie twoj problem i poszedlem zaczerpnac wiecej informacji.
Według WORD (bynajmniej Warszawskiego) obowiazkiem jest miec zamiast dowodu osobistego paszport z wpisem adresu zameldowania.
Jednak wedlug przepisow to w 2009 roku zostal zniesiony obowiazek posiadania adresu zameldowania a jedyne adres zamieszkania.
Albo nie trzeba juz w ogole zadnego wpisu do paszportu albo (co bardziej prawdopodobne) zamiast wpis o adresie zamledowania to dostaniesz wpis o adresie zamieszkania.
Dzięki. Już się bałem. Głupio by było wyłożyć półtora tysiąca, kilkadziesiąt godzin czasu i naukę w domu a potem nie móc zdać przez takie niedopatrzenie
_________________ Uwielbiam zapach sprzęgła o poranku...
Chciałbym jeszcze raz serdecznie Ci podziękować. Dzisiaj złożyłem papiery w WORD'zie i gdyby nie to, co napisałeś, to dałbym się odesłać z kwitkiem po nowy wniosek
_________________ Uwielbiam zapach sprzęgła o poranku...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum