Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 73 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-03-24, 23:04
Jeśli masz na myśli terminowość prawa jazdy to weszła ona od stycznia tego roku ze prawo jazdy moze byc maksymalnie na 15 lat.
Dalsze czynnosci (zwiekszenie puli pytan egzaminu teoretycznego do 4800 pytań) oraz zmiany w przebiegu egzaminu praktycznego nie sa do konca znane. Wstepnie przyjety jest styczen 2010 na zmiene teoretycznego. Jednak nie daje sobie reki uciąć, jak będzie się zmeiniało to będzie o tym głośno:)
Czyli po 15 latach znowu muszę zdawać egzamin teoretyczny i praktyczny czy np tylko badania jakieś ??
aarabela Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 95
Wysłany: 2009-03-25, 19:46
Całe szczęście, że nie zwiększyli jeszcze do tych grubo ponad 4000 tys. pytań ... ja teorie zdawałam dopiero w zeszły piątek i czekam grzecznie na praktyke
Wysłany: 2009-03-26, 14:49
Miejmy nadzieję, że ograniczy to ilośc 'szalonych dziadeczków' za kierownicą.. bo szczerze mówiąc niczego się tak nie boje jak osoby po 60tce w okularach ala denka butelki..
A dziękuję Miszczu:)) hm.. ja teorie zaliczałam równo 5 dni po moich 18-stych urodzinach (byłam najmłodsza na sali - reszta była ok. 19-21.. no i rekordzista 62 lata P.S. Spokojnie moi drodzy- został wyproszony , gdyż nie dosłyszał poleceń egzaminatora podczas testu próbnego )
Witam czy moze ktos mi powiedziec jak wyglada egzamin ile jest pytan i co oprocz nich
Wysłany: 2009-03-28, 18:08
Anno, egzamin teorytyczny składa się z 18 pytań (18 z 490 :))
A częśc praktyczna to plac manewrowy (oględziny auta, łuk, ruszanie z ręcznego--> mam nadzieję,że o niczym nie zapomniałam. ) oraz "wyprawy na miasto".
Z tego co widzę to same Koleżanki (Panie a nie panowie) zdają prawko ostatnimi czasy, a przynajmniej Panie zaglądają na forum :D
Wysłany: 2009-03-28, 23:51
Miszczu bo jak tu o prawko się nie starac , jak w salonach pojawiają się tak ładne i kobiece modele samochodów? A tak serio, to też zauważyłam, że miasto teroryzowane jest przez "elki: prowadzone przez kobiety niżli mężczyzn. Ciekawe, dlaczego?
Mam swoją teorie, ale będzie bezpieczniej, jeśli zachowam je dla siebie
Wysłany: 2009-04-01, 20:12
Hm.. nie .
No dobra.. jest ich kilka, ale podam tyko dwie najczęściej wymieniane w gronie kursantek ( za inne Admin mógły się na mnie wnerwic) Kobiety chcą pawko ,bo ostatnio produkowane są ładne, kobiece auta, np ford fiesta , ford ka nowy , citroen c3.... i wiele wiele innych.
Koniec z bycia uzależnionym od mężczyzn. Chcę jechac na zakupy, to jadę bez względu ,czy nasz mężczyzna ma na nie ochotę, czy nie. (Koleżanki się ucieszą na wieśc o zakupach niezależnie od dnia i godziny)
To z takich mniej poważnych
Oczywiście, kobiety ( w wieku licealnym , studentki) chcą też często zrobic je(prawo jazdy), zanim założą rodziny lub zaczną normalnie pracowac, gdyż wtedy brakuje poprostu czasu i siły na kurs...
No i oczywiście "prawo jazdy kat. B " ładnie brzmi w CV (ale to już inna sprawa)
P.S. te teorie są moimi własnymi (no i koleżanek z kursu ) nie pasuje? wasz problem
Ostatnio zmieniony przez aarabela 2009-04-03, 21:56, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 73 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-04-03, 14:09
jesli chodzi o wypowiedziec poprzedniczki to podsumuje to trzema literami: OMG
a tak na powaznie to wydaje mi sie ze kobiety przestaly juz miec ochote zostawac w domu i zajmowac sie domem i dziecmi i maja ochote same z mieniac wlasne zycie. Pozatym teraz jest "na topie" miec prawko, nie koniecznie jezdzic ale je miec.
Może nawet nie tyle, że jest na topie ale teraz praktycznie w każdej pracy jest potrzebne/ przydatne prawo jazdy. Więc jak już się takowe ma to CV się zapełnia :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum