Wysłany: 2009-02-04, 18:05 Kalkulator ubezpieczeniowy w internecie?
Czy zna ktoś jakiś dobry internetowy kalkulator OC ? Szukałem na stronach różnych firm ubezpieczeniowych, ale wszędzie są same ogólniki. A najczęściej pisze... "chcesz dowiedzieć się ile będzie kosztować ubezpieczenie twojego samochodu? zadzwoń do naszego konsultanta!" A mi nie o to chodzi...
komaares
Egzamin: marzec 2009
Kategoria: B Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Paź 2008 Posty: 6
Wysłany: 2009-06-18, 22:40
Tutaj masz ciekawą symulację, która pokaże cenę minimalna i maksymalną na podstawie 12 ubezpieczycieli.
W większości kalkulatorów działających na stronach ubezpieczycieli trzeba mozolnie wypełnić wszystkie dane i dopiero na końcu generowany jest wynik.
W tej symulacji można śledzić jak zmieniają się ceny w zależności od podawania różnych parametrów. Dzięki temu np. dowiedziałem się, że gdybym posiadał prawo jazdy od 4 lat i przez trzy lata był ubezpieczony nie narażając ubezpieczyciela na koszty zapłaciłbym za OC prawie o połowę mniej... a jak jeszcze będę miał 45 lat to już w ogóle gorsze
Odświeżę trochę temat. Kalkulatorów ubezpieczenia jest w obecnej chwili mnóstwo w internecie. Osobiście uważam że jeśli znajdziemy kalkulator ubezpieczeniowy , a jest tam informacja , aby zadzwonić w celu poznania składki to nie jest prawdziwy kalkulator. Dobry kalkulator ubezpieczeniowy czy porównywarka ubezpieczeniowa powinna oferować porównanie ofert co najmniej kilkunastu towarzystw, a także możliwość zakupu wybranego ubezpieczenia online.
Napewno znajdziesz w internecie odpowiedni i wiarygodny kalkulator ubezpieczeń ,i odpowiedna cene dla siebie .Sa juz nawet takie co mozesz od razu zakupic polise online .Poszperaj bo warto.
Pozdrawiam
Zna ktoś jakiś kalkulator ubezpieczeń . Szperałem sporo po internecie i jest tego dosc duzo a w styczniu kończy mi się oc.Jak już ktoś korzystał to proszę o rade
dziękuje i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum