Czy w przypadku gdy data ubezpieczenia OC skonczyla sie, jest mozliwosc jeszcze jazdy przez 30 dni jesli nie wypowiedzialo sie umowy z aktualnym ubezpieczycielem? slyszalem ze jest taka ustawa. Czy to prawda?
Polisa automatycznie się wznawia pod warunkiem że nie była wypowiedziana i że druga rata z polisy była opłacona , ale nikomu raczej nie radziłbym jezdzić bez ważnej polisy OC. Okres 30-dniowy występuje jedynie wtedy kiedy zakupi się samochód i jest właśnie tyle czasu żeby przerejstrować pojazd na siebie. Żaden wydział komunikacji raczej nie przerejstruje samochodu jeżeli nie ma on ważnej polisy OC (chyba że pojazd jest dopiero rejstrowany pierwszy raz ale wtedy należy ubezpeczyć go w ten sam dzień co się zarejestrowało.
Czy w przypadku gdy data ubezpieczenia OC skonczyla sie, jest mozliwosc jeszcze jazdy przez 30 dni jesli nie wypowiedzialo sie umowy z aktualnym ubezpieczycielem? slyszalem ze jest taka ustawa. Czy to prawda?
Prosze o odpowiedz pozdrawiam!
wszedzie o tym pełno...
Ostatnio zmieniony przez OluniaM 2010-01-24, 19:57, w całości zmieniany 1 raz
OOOOOOOooooooo Jeeeeeeeeeesuuuuuuuuuu czy ty czytasz to co piszesz????????? od kiedy nie trzeba mieć Obowiązkowego Ubezpieczenia Odpowiedzialności Cywilnej???? tzw OC. Ludzie litości!!!!!!!!!!!!!!!! Ile ty masz lat i kto ci dał Prawo Jazdy!!!?????
Egzamin: Kwiecien 2009 Pomogła: 1 raz Wiek: 20 Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 96 Skąd: Wykopana z piekła
Wysłany: 2010-01-01, 12:10
domel1971 widzę, że oboje znaleźliśmy sobie "ulubienicę" forum.
OluniuM.. Ło.. jesteś moją imienniczką.. ale podejdź do lustra, popatrz... i jeśli jesteś naturalna blondynką.. to zrozumiem.. jeśli nie... NIE PISZ TYCH GŁUPOT !!
Hm.. Ty chyba, Złotko, nie za bardzo na zajęciach uważałaś.. skoro wg. Ciebie OC nie jest potrzebne.. Może z czasem nam tu napiszesz, że w ogóle prawo jazdy to zbędna formalność, aby móc prowadzić samochód.
Hm.. O..o.. Jeśli Ty prowadzisz.. SHIT.. ja przez Łódź mam jutro jechać.. przy takiej wiedzy... błagam.. zostań w domu
_________________ Miss me when I'm mothafucka gone
Kiss me when I come back home ;)
Egzamin: Kwiecien 2009 Pomogła: 1 raz Wiek: 20 Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 96 Skąd: Wykopana z piekła
Wysłany: 2010-01-06, 14:34
Hehe ;D No wreszcie ^^ bo ja, jak narazie, uchodziłam za zołzę tego forum
Hm.. no tak.. ale moim zdaniem, Ci, którzy nie są pewni powinni PYTAĆ a nie udzielać odpowiedzi...
_________________ Miss me when I'm mothafucka gone
Kiss me when I come back home ;)
Hehe ;D No wreszcie ^^ bo ja, jak narazie, uchodziłam za zołzę tego forum
Hm.. no tak.. ale moim zdaniem, Ci, którzy nie są pewni powinni PYTAĆ a nie udzielać odpowiedzi...
ja jestem zołzą narazie tylko z nicku.. ale jak czytam takie bzdury to wychodzi ze mnie skrywana natura :)
E co wy tam piszecie za pierdołki :), są tacy co bez oc i bez przeglądu brykają po naszych cudownych drogach,a zdarzają się i tacy co bez uprawnień do prowadzenia pojazdu .Dobrze ze zaostrzyły się przepisy drogowe ,oby tylko były respektowane przez panów w swoich ślicznych biało niebieskich wozidelkach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum