Minął juz okres zakazu prowadzenia pojazdu. Jakie warunki trzeba teraz spełnić by odzyskać dokument. Chodzi o to przede wszystkim czy musi być cały kurs czy tylko wystarczy przystąpić do egzaminu?
To zalezy.
Jezeli prawo jazdy zostalo odebrane osobie ktorej staz za kolkiem wynosil mniej niz rok to nie tylko traci uprawnienia, ale takze musi powtarzac od poczatku kurs.
Jezeli byla to osoba z dluzszym stazem to:
1. W przypadku gdy prawo jazdy utracila na mniej niz rok- jest ono poprostu oddawane po uplynieciu kary
2. Jezeli wiecej niz rok- musi przystapic do egzaminu tak jak osoba ktora przystepuje do egzaminu po raz pierwszy.
Witam!! ja mialem prawko ponad 2 lata i mi odebrali na 2 lata termin mi mija juz niedlugo i chce sie dowiedziec jesli mam isc na egzamin to z czym ???? tylko z dowodem czy co??? jakies papiery musze brac ze soba z jakis osierodkow??? Chyba nie?? I tak jestem za granica zeby mnei auto nie kusilo w Polsce i jak wroce chcialbym normalnei zdac :) Pzodrawiam prosze o POMOC
Najlepiej chyba będzie, jak zadzwonisz do Wydziału Komunikacji (zgodnym z adresem zameldowania w Polsce) i tam uzyskasz wszystkie informacje.
Będziesz miał wtedy pewne informacje, ale jeżeli prawko zabrali za jazdę po pijaku to i tak nie liczyłbym na zdanie za pierwszym razem, a nawet za drugim i trzecim.
tzn. Dlaczego niby miałbym nie zdać??? autem bardzo dobrze jeżdżę jeżeli chodziło by o to ze egzaminator będzie krzywo patrzył na to ze mi wzięli to mu z dupy wylotówkę zrobię!!
Ale dzięki za info
Egzamin: Kwiecien 2009 Pomogła: 1 raz Wiek: 20 Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 96 Skąd: Wykopana z piekła
Wysłany: 2009-06-24, 15:56
Ta... napewno zda (sarkazm) w tym kraju, jeśli skopie egzaminatora po pierwszym oblaniu. Moim zdaniem tak agresywne osoby (które nawet na forum nie potrafią wypowiadac się kulturalnie) nie powinny NIGDY miec prawa jazdy! Potem jeżdżą jak idioci pod wpływem alkoholu lub innych używek i tylko zagrażają innym.
_________________ Miss me when I'm mothafucka gone
Kiss me when I come back home ;)
Dzień Dobry.
Pomagam przy Legalnym prawo jezdzie W Kijowie.
Wszystkie Kategorie ( ZaBrAnE / ZaTrZyMaNe / DuPlIkAtY )
! BEZ ZALICZEK ! płatne przy odbiorze osobistym.
wszystko organizuje
prawkoukraina@wp.pl
( + 4 8 ) 5 1 5 - 8 9 3 - 4 5 0
(piecset pietnascie. osiem dziewiec trzy . cztery piec zero)
>>> BEZ ZALICZEK >>> BEZ WYJAZDOW >>> BEZ PROBLEMU Z WYMIANA >>>
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum