Witam. Na początku czerwca odwiedziłem stację kontroli pojazdów, bo kończyła mi się ważność ostatniego badania technicznego. Jednak okazało się, że w moim dowodzie rejestracyjnym nie ma miejsca na wbicie kolejnej pieczątki i dostałem karteczkę, z którą dzisiaj udałem się do Starostwa w celu wydania nowego dowodu rejestracyjnego. Zostałem poinformowany o koniecznych dokumentach, opłatach ale zmartwiła mnie jedna sprawa. Otóż współwłaściciel pojazdu przebywa aktualnie za granicą i wróci najprawdopodobniej za miesiąc. Do wydania dowodu rejestracyjnego potrzebne są dowody osobiste oraz podpisy wszystkich właścicieli / współwłaścicieli pojazdu. I tu nasuwa się moje pytanie? Jak długo mogę jeździć bez pieczątki w dowodzie rejestracyjnym, a z zaświadczeniem o odbytym przeglądzie technicznym samochodu? (mogę ją zeskanować i dać na forum). Jest to tylko 7 dni, czy może 30 dni? I czy nie da się obejść bez podpisu drugiego współwłaściciela, który jest za granicą (skan dowodu może przesłać, ale z podpisem jest gorzej)? Proszę o szybką odpowiedź.
_________________ No i zdałem :)
Dzięki za wsparcie duchowe :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum