Nauka jazdy prawo jazdy. Forum oraz testy online
Porozmawiaj, nie tylko o nauce i prawie jazdy
Nauka jazdy
Szukaj OSK
Testy online
Egzamin
Do pobrania
Forum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Prezent/upominek dla instruktora jazdy ?
Autor Wiadomość
Chochlik

Wysłany: 2011-09-11, 18:57   Prezent/upominek dla instruktora jazdy ?

Nie chodzi mi tu o żadną łapówkę ;)
Tylko o zwyczajny upominek za to, że dzięki za dobrą naukę, zdałem/am za 1-szym razem. Może ktoś coś takiego robił i mi podpowie co by było najlepsze w ramach podziękowań za kurs Słyszałam, że butelka wódki, ale czy to dobry pomysł ?.

aarabela 
Weteranka tego forum

Egzamin: Kwiecien 2009
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-09-12, 00:51   

Hmm to zalezy jakievrelacje masz/mialas z instruktorem :) jesli dobre i sie lubiliscie - wodka dobry pomysl :) jesli nie mieliscie wiezi zadnej to po prostu podziekuj :)
ja np dwa lata ponad jestem od egzaminu i do dzis rozmawiamy przez telefon lub smsy :) ode mnie dostal jacka danielsa ;)

bart 

Wysłany: 2012-01-18, 16:07   

Ja jestem przeciwny takiej praktyce. OK, spędzamy razem sporo godzin (jedni bardziej sporo), ale przecież to jego praca. Tak naprawdę to chyba wiele zależy od okoliczności przyrody - jak zdam za pierwszym razem, to z radości, że nie muszę wykupować poprawek, owszem; jak zdam za dziesiątym razem, to chyba z ulgi...

Zdałem za drugim, w żaden szczególny i ponadprogramowy sposób nie dziękowałem. Ale może to dlatego, że po prostu nie bardzo za gościem przepadałem...
Jeśli chcę podziękować instruktorowi, to polecę go znajomemu. Albo kiedyś wyślę do niego dzieciaka na kurs. Dobra opinia to jedna z lepszych form.

kubik 

Wysłany: 2012-02-16, 22:58   

Półlitrówka to może i dobry pomysł, wystarczy, jak kto woli. My się zebraliśmy większą ekipą po zakończeniu egzaminów i w kilku kursantów zaprosiliśmy instruktora do pubu. Było wesoło, powspominało się gasnące silniki, palenie gumy z ręcznego, zarysowany błotnik itp. To dobry sposób na zakończenie przygody ze szkołą.

atos 

Egzamin: 2002
Kategoria: B
Wysłany: 2012-02-22, 23:47   

Wciąż mnie to dziwi - że zawsze prezenty muszą się kręcić wokól alkoholu - piwo, wóda, whisky. Kilka dni temu czytałem o instruktorze - drogówka robiła akcję porankową i przyłapali takiego jednego, co to uczyl kursantkę na podwójnym gazie. Chcesz podziękować? - Kup mu bon do spa, daj kupon do myjni albo sklepu motoryzacyjnego. Skoro jeździcie razem dziesiątki godzin, to nie wierzę, że nie gadacie - wiesz więc pewnie, czy coś czyta, słucha - książka albo płyta to też niezły prezent. A wyniesie tyle samo mniej więcej co butelka.

driver 

Kategoria: B
Wysłany: 2012-03-03, 18:14   

Ja jestem ciekawy innej sprawy: Jak TO wygląda w innych krajach?
Słyszał w ogóle ktoś, by tam w jakikolwiek sposób dziękowali za naukę?

Kamas 

Wysłany: 2012-04-22, 17:50   

Co do rozmów to ja się skupiam na jeździe. Jak miałem jazdy w osiemnastkę rano to instruktor jako pierwszy mi życzenia złożył :-) . Ogólnie ludzie na tych stanowiskach muszą mieć cierpliwość. Czasem więcej, czasem mniej, ale zawsze i za to im chwała. W OSK jest 3 instruktorów. Jeździłem z dwoma(brat i siostra, a z ojcem jeszcze nie) i nie rozmawiamy prawie wcale. Najczęściej wypowiadane zdanie to noga z gazu :-P , bo po 1,5h jazdy mam tendencję zbytniego naciskania, a noga ciężka xd.

edit:
Ostatnio jeździłem i z założycielem OSK. Miał zymny łokieć przez całą drogę. Nawet jak przekraczałem stówę. Trochę pogadaliśmy, ale nie odrywał mnie zbytnio od prowadzenia.PZDR

Odpowiedz do tematu