Veridiana
Wysłany: 2009-01-29, 11:39 Samochód
Jak już się "dorobię" prawka, dostanę własne autko. Jakie polecacie dla początkującego kierowcy z nastawieniem, że mogę tu i ówdzie zarysować?
Koniecznie czerwone - kobiecy kolor!
Ja tak na początek to bym wybierał pomiędzy Fiatem Uno, Peugeotem 106 albo ewentualnie jakimś Golfem starym. Autka w porządku, ale jak się gdzieś zarysuje albo stuknie, to nie będzie żal :)
aarabela Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 95
Wysłany: 2009-05-07, 18:39
Ja osobiście myśle na pierwszy rok przygody z kierownicą nad Fiatem Grande Punto ( na nim się uczyłam, na nim zdawałam i doskonale znam to auto) , Fiatem Bravo ( albo Brava.. nie wiem które nowsze ... słabo się na Fiatach znam ). Zastanawiałam się też swego czasu nad Oplem Tigrą z 2005/6 roku , ale części eksploatacyjne są zbyt drogie i trudno je w ogóle zdobyc. Peugeot 206 CC jest też uroczy Na początek nic z salonu ( serce by mi pękło z żalu gdybym uszkodziła takie auto) , a coś z wieku mojego cztero i pół rocznego Forda Mondeo ( którego z całych sił staram się pozbyc) To tyle ode mnie
Ja polecam Golfa dwójke,lub trójke, nexie daewoo, fiata punto a dla ludzi o zasobniejszych portfelach fiat oanda, grande punto, ewentualnie Forda F150 ;)
_________________ Nigdy nie jeżdzę po alkoholu, gdyż szkoda prawa jazdy,może w ten sposób komuś sie przemówi...
aarabela Pomogła: 1 raz Dołączyła: 08 Mar 2009 Posty: 95
Wysłany: 2009-12-13, 19:15
Hm.. ja mam Tigrę twintop z końca 2007 sprowadzoną z Belgii .
Opel corsa B. Za 5-7tys. można dorwać w bdb stanie i z całkiem niezłym wyposażeniem. Części tanie, mało pali, miło się prowadzi. Jedyny poważny mankament to gnijące blachy, ale jak się dba to nie jest źle.
_________________ Uwielbiam zapach sprzęgła o poranku...
miałem długo styczność z corsą - jedno z aut w domu i powiem Wam że całkiem daje radę jak na tak małe autko, a co do blach nic a nic nie gnije, może przez rocznik bo to 2000, chyba ostatnia B, a do autora wątku podaj zakres cenowy to będziemy radzić :) na ślepo trudno
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum