Nauka jazdy prawo jazdy. Forum oraz testy online
Porozmawiaj, nie tylko o nauce i prawie jazdy
Nauka jazdy
Szukaj OSK
Testy online
Egzamin
Do pobrania
Forum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
instruktor na egzaminie
Autor Wiadomość
markiza

Wysłany: 2010-03-24, 21:05   instruktor na egzaminie

Czy ktoś miał swojego instruktora na egzaminie? Jakie są wasze wrażenie z takiego egzaminu??

Jak wogóle egzaminatorzy reagują na instruktorów podczas egzaminu??

Czy to dobry pomysł?

Czy możecie poradzić czy to jest dobry pomysł??

Bardzo mnie to interesuje! i się zastanawiam czy wziąć swojego instruktora.....

Dzięki z góry :)

emusz

Wysłany: 2010-03-25, 11:00   

Hej Markiza,

Ja osobiście instruktora nie zabrałem na egzamin, ale z instruktorem pojechałem na egzamin i niejako mnie "odprawił" do samochodu egzaminacyjnego :) Gdy egzamin się skończył, to mój instruktor czekał i odwiózł mnie do domu. To było bardzo miłe i ciesze się że trafiłem na takiego człowieka. Myślę że powinnaś spróbować czegoś podobnego, bo uważam ze instruktor w samochodzie egzaminacyjnym sprawi że będziesz się bardziej stresowała, niż bez niego! A to dlatego że będziesz miała dwóch "pasażerów" (egzaminatora i instruktora) których będziesz chciała zadowolić swoją jazdą, i obu będziesz nieświadomie obserwowała (czy np instruktor robi krzywe miny mówiące "Ej Markiza, przecież byliśmy na tym skrzyżowaniu wiele razy i jechałaś dobrze, co ty teraz wyprawiasz??").

Podsumowując! Odpręż się przed egzaminem, porozmawiaj z bliskimi i idź na egzamin! pewna siebie i zdecydowana!

markiza

Wysłany: 2010-03-25, 22:37   

Dzięki Emusz za radę :)

Pewnie masz rację, pisząc, że z instruktorem będę bardziej się denerwować... Zresztą już kilka osób mi to mówiło, ale mój instruktor wprost mnie namawia, żebym go zabrała ze sobą na egzamin.

W sumie nie mam nic przeciwko temu, ale nie wiem jak reagują egzaminatorzy na obecność instruktora.... to mnie najbardziej martwi....

markiza

Wysłany: 2010-04-17, 08:03   

Ja jednak bardzo polecam zdawać egzamin wraz z instruktorem!!! Oczywiście ta decyzja zależy też od tego, jakie są relacje między kursantem a instruktorem. Ja miałam bardzo w porządku instruktora i dlatego zdecydowałam się na tę formę zdawania. Podeszłam do egzaminu pierwszy raz i .... wynik POZYTYWNY!!! Egzaminator nie wybierał trudnych tras ani nie wymyślał dziwnych manewrów. Egzamin trwał 35 min Byłam super przygotowana, więc nie miał się do czego przyczepić a instruktor z tyłu w ogóle nie rozpraszał, a wręcz przeciwnie, czułam się pewniej!!! Egzaminator był sympatyczny i nie patrzył "krzywo", że przyszłam z instruktorem

Raz jeszcze POLECAM POLECAM POLECAM!!!! a ja od dzisiaj -> kierowca

markiza

Wysłany: 2010-04-17, 08:04   

tzn. od 15go kwietnia :)

emusz

Wysłany: 2010-04-27, 13:14   

To wspaniale :) Cieszę się razem z Tobą, i wiem jakie to uczucie zdać egzamin :D Jeśli ktoś kiedyś będzie miał podobny problem "czy wziąć instruktora na egzamin" to ten wątek jest najlepszy miejscem do jakiego może taka osoba trafić. Szerokiej drogi!

markiza

Wysłany: 2010-05-09, 13:06   

Emusz, cieszę się na Twój pozytywny odzew na temat tego wątku! Bo rzeczywiście trudno znaleźć taki temat... sama szukam, bo byłam strasznie niepewna i miałam bardzo dużo wątpliwości. Mam nadzieję, że moja wypowiedź z własnego doświadczenia pomoże podjąć właściwą decyzję!

P.S. ja już jeżdżę i idzie mi, nie chwaląc się, naprawdę nieźlę ;-) ;-) i Tobie również życzę szerokiej drogi!

Odpowiedz do tematu