Wysłany: 2008-04-01, 08:54 jaka szkoła w Warszawie??
hej ludziska, niedługo bede sie musiał zapisać na kurs prawa jazdy , ale nie mam pojęcia do jakiej szkoły. Co polecacie?? Okolice Ochoty. znalazlem taką stronkę szkoły jazdy w Warszawie ale na tej podstawie tak czy siak ciezko wybrac. co radzicie??
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 73 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-01-15, 12:20
Strona http://prawojazdywarszawa.pl/ ma bogata bazę jeśli chodzi o warszawskie OSK warto zwrócić na jej podstawie uwagę na konkretne ośrodki. Przede wszystkim pytaj znajomych, najlepiej osób z ok. 1990 rocznika bo tam najwięcej osób zdaje na prawko. W ten sposób dowiesz się bezpośrednio na temat ośrodka. NIE SUGERUJ SIĘ CENĄ! Niższa cena przeciąga ale licz się z późniejszym wielokrotnym powtarzaniem egzaminu ze względu na słabe przygotowanie co sprawi że ostateczna cena przewyższy Twoje oczekiwania. Nie mogę Ci podać konkretnego ośrodka z jakiego warto korzystać ale możesz zwrócić uwagę na ośrodek który reprezentuje.
Wysłany: 2009-06-09, 16:18 Polecam ERYKA GOSa Warszawa
Mogę polecić wszystkim poszukującym DOBREGO INSTRUKTORA - ERYKA GOSA. Jest to najlepszy instruktor z jakim jeździłam (niestety było ich kilku). :) Dopiero kiedy zaczęłam z Nim jeździć zaczęłam z chęcią chodzić na jazdy, czuję się coraz pewniej za kierownicą. Eryk cierpliwie tłumaczy, powtarza i przede wszystkim nie tworzy stresującej atmosfery podczas jazdy:) Oczywiście omawia błędy, udziela wielu cennych wskazówek - jak je eliminować i jeśli jest taka możliwość - jak ich unikać. Jest też fajnym facetem z którym można pożartować, dzięki czemu nauka jazdy z Nim jest przyjemna i na luzie, ale rzecz jasna wszystko odbywa się pod czujnym okiem instruktora.
Cenię sobie jego rady, które zarówno na egzaminie jak i w życiu bardzo się przydają. ERYKA znajdziecie pod nr tel. 694-985-312 (nr jest ujawniony za zgodą właściciela) :)
Gorąco POLECAM, Pozdrawiam i życzę powodzenia wszystkim którzy uczą się jeździć lub mają takie plany. :D
Ja szczerze polecam OSK PIK na Ursynowie, szybko zrobiłem wykłady, z jazdami nie było problemu. Jeździłem w weekendy co było dla mnie bardzo wygodne. Najważniejsze jest to, że bardzo dużo jazd odbywało się w rejonach Radarowej, i nie bałem się samego egzaminu. Instruktorzy bardzo w porządku, do nauczania podchodzą z wielką cierpliwością. Jak trzeba tysiąc razy powtarzają to samo aż wreszcie załapiesz. Wszystkim znajomym polecam PIK.
Ja również polecam PIK na Ursynowie. Trafiłam tam trochę przez przypadek. Kilka lat temu robiłam kurs w centrum Warszawy, totalna porażka... Dopiero w Piku uwierzyłam w to, że i ja mogę być kierowcą. Początkowo chciałam tylko jazdy dodatkowe ale okazało się, że lepszym rozwiązaniem będzie cały nowy kurs, dzięki temu skorzystałam dużo z wykładów. Na zajęciach wykorzystywałam instruktorów i ciągle przynosiłam ze sobą notatki i pytania, których nie rozumiałam, czasem wystarczyła jedna wskazówka aby zrozumieć o co chodzi. Szef prowadzi zajęcia po prostu fantastycznie, można sie pośmiać ale i ogromnie dużo wiedzy dostać . Zawsze cała grupa brała czynny udział w zajęciach. Podziwiam wytrwałość moich instruktorów. Prawdą jest to co piszą na swojej stronie, że samemu można wybrać instruktora. Ja w poprzedniej szkole dostałam jednego, który jeździł ze mną swoim autem i przede wszystkim martwił się o swój samochód, często wrzeszczał z byle powodu, że mu auto psuję a przecież ja się dopiero uczyłam i miałam prawo do błędów. W Piku nigdy nie było takiej sytuacji. Dla mnie to było zupełnie nowe. Nie musiałam też jeździć nigdzie po innego kursanta tylko dlatego, że gdzieś tam mieszkał. Na początku myślałam, że jedno miejsce spotkania na jazdy będzie uciążliwe, ale teraz wiem, że dzięki temu moje jazdy były bardziej efektywne a poza tym miałam dużo czasu na rozpoznanie terenu wokół ośrodka egzaminacyjnego. Nauczyłam się też parkować bez jakiś dziwnych i niezrozumiałych tłumaczeń typu "3/4 obrotu kierownicą. Dla mnie to było dziwaczne, bo nikt ze znajomych kierowców nie używał takiej metody. Teraz wiem, że poprzedni kurs to była strata czasu i pieniędzy. Po lekcjach w Piku umiem zaparkować i nie boję się jazdy po Warszawie. Jestem wdzięczna za sposób w jaki mnie nauczyli jeździć i wszystkim będę polecać ten ośrodek. Pewnie gdyby nie poprzednie doświadczenie nie miałabym tej świadomości. Teraz wiem, że najlepsze co mi się przytrafiło to przypadek dzięki któremu trafiłam na Pik. Życzę im dużo szczęścia, całemu zespołowi. Ja zdałam za pierwszym razem na Radarowej. Pozdrawiam
czesc, szukalam duzo szkoly i widzialam tą stronę o której mowa wyżej ale znalazlam chyba troche lepszą gdzie na mapce sa wszystkie osrodki i tez sa ceny itd oto adres: nauka jazdy Warszawa
ale najwazniejsze zeby jeszcze ze znajomymi pogadac, popytac sie
pozdrawiam serdecznie i zycze dobrego wyboru, ja wybralam Qursanta i jak na razie mi odpowiada
Aśka
DonGoku
Egzamin: wrzesień 2009
Kategoria: A, B
Wysłany: 2011-09-05, 18:20
Widzę, że wątek jest stary, ale z pewnością wiele osób nadal poszukuje ośrodka który przygotuje ich do egzaminu i otrzymania prawa jazdy. Warszawa ma wiele ośrodków, a tym który jest najbardziej ceniony przez kursantów jest Easy Rider. Sam miałem przyjemność robić tam prawo jazdy. Instruktorzy przygotowali mnie nie tylko do jazdy po placu, ale również do poruszania się w normalnym ruchu miejskim po Warszawie. Szkoła oferuje jasne warunki kursu - nie ma tu żadnych gwiazdek i drobnego druczku w umowach. Osoby, które prowadzą wykłady są bardzo dobrze przygotowane (nie da się ich zaskoczyć podchwytliwym pytaniem) oraz robią to w sposób ciekawy - wszystko pozostaje w głowie. Podczas jazdy instruktorzy cierpliwie ćwiczą z kursantami trudne manewry i przez całe szkolenie nie zdarzyło mi się lub osobom, które poznałem na kursie, by instruktor zaczął krzyczeć, przeklinać itp. A wiem że w innych ośrodkach często kurs prowadzą tacy nerwowi ludzie, którzy dodatkowo stresują kursantów.
To są kursy na przewóz materiałów niebezpiecznych takich jak chemikalia, paliwa oraz materiały wybuchowe.
Wszystkim polecam ze względu na krótki czas oczekiwania i samego kursu oraz niskie ceny. Zapłaciłem trzysta złotych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum