Hej,
polecam szkołę KURSANT na ul. Tarnogajskiej. Dwa dni temu zdawałam egzamin państwowy i udało się za pierwszym razem. Niezastąpionym instruktorem jest pan Jacek B. Jest on bardzo cierpliwą osobą, a przy tym życzliwą i ciepłą. Na jazdy przychodziłam z zapałem do pracy, nauka była przyjemna a pan Jacek zawsze wiedział jak wytłumaczyć i pomóc. Jeżeli ktoś liczy na to, że jazdy będą połączeniem pracy z poczuciem humoru i przyjemnością to GORĄCO POLECAM naukę u pana Jacka w Szkole Jazdy KURSANT!
Tez slyszalam, ze Pan Zbyszek jest fajowy, ale ja polecam p. Andrzeja!!! Jest swietny.
Tlumaczy wszystko dokladnie, powoli i bez nerwow. Mam wrazenie, ze to ja sie bardziej denerwuje na siebie sama niz on na mnie
W ogole Kursant to duza szkola i pewna. Wyrobili sobie renome. Ile jest takich malych szkolek, ktore pojezdza kilka sezonow i sie zwijaja. Zeby chociaz wydali odpowienie zaswiadczenia... Lepiej nie ryzykowac z czyms takim.
Wysłany: 2011-12-15, 16:59 NIEPROFESJONALNE PODEJŚCIE DO KLIENTA - SZKOŁA JAZDY KURSANT
Ludzie nie dajcie się nabrać i nie zapisujcie się do szkoły Kursant!
U nich nie istnieje zasada - klient płaci to klient wymaga.
Mają aż trzy biura, które wszystkie są czynne w tych samych godzinach. Taka ilość placówek powinna świadczyć o tym, że istnieje możliwość wglądu do terminarza jazd. Mimo iż inne znane mi szkoły oferują taką usługę a mają tylko jedno(!) biuro, szkoła nauki jazdy Kursant nie dysponuje żadnym harmonogramem dostępnych jazd. Nie wiem po co aż trzy biura, z czego dwa znajdują się w odległości około 500 metrów od siebie. Widać firmie bardzo dobrze się powodzi.
Aby wykupić godziny należy samemu dzwonić do instruktorów i inwestować swój czas i pieniądze a może 20-sty z kolei będzie miał jakąś godzinę wolną. Panie w biurze nie za bardzo przejmują się klientem - niech sobie radzi sam.
Nie ma też co sugerować się bardzo dobrym wynikiem w statystykach na stronie WORDu. Egzamin wewnętrzny zdają tylko tzw. "pewniaki". Dużo ludzi oblewa wewnętrzny z nakazem dokupienia godzin (o ile w ogóle zostaną dopuszczeni). Nie ma oczywiście innej możliwości - godziny trzeba wykupić w Kursancie, bo tylko instruktor tej szkoły może dopuścić do egzaminu. Przy okazji egzaminy wewnętrzne są świetnym sposobem na zdobycie dodatkowych pieniędzy, bo od jakiegoś czasu również trzeba za nie zapłacić.
Kolejnym zastrzeżeniem jest faktyczny czas godziny jazdy. Nie wynosi on 60 minut a często np. 40 minut. Zdarzały się też sytuacje kiedy instruktor spóźniał się 20 minut, po czym jazda samochodem trwała również 20min.
Jeśli chodzi o samych instruktorów, to większość jest w porządku.
A na koniec wyrażę jeszcze moją wątpliwość co do legalności działania szkoły. Przy dokupowaniu godzin i płaceniu za egzamin wewnętrzny u instruktora kursant nie otrzymuje potwierdzenia wpłaty. Nie wiem, czy urząd skarbowy jest poinformowany o wszystkich transakcjach dokonywanych przez firmę.
NIE POLECAM!
Ja też robiłem kurs w kursancie. Instruktorem była Pani Magda i byłem zadowolony. Wszystko przebiegało sprawnie i bezproblemowo. Polecam!
"Świetny" marketing internetowy. Sygnaturka pokazuje, kto dokonał pochwalnego wpisu z reklamą szkoły. Ta opinia powinna zostać usunięta, bo nie jest rzetelna.
Koken! - Chyba Twoj wpis powinien zostać usunięty, bo to ewidentnie antyreklama z konkurencjnego ośrodka. Takich bzdur dawno nie czytalam... Skoro tak bardzo nie chcesz "inwestować" swojego czasu w dzwonienie po instruktorach itp, to juz widzę, że poświęcasz 10 min., zeby zrobić taki wpis. Jasne! A poza tym, skoro się zraziles juz po pierwszych wrazeniach - typu niepotrzebne 3 biura, zla obsluga (jak twierdzisz), to po co sie zapiales? Zeby sprawdzic jeszcze, ze jezdzi sie 40 min a nie 60. Jasne.... Już to widzę. I co dotrwales do konca kursu, zeby przekonac sie ze egzam wewnetrzy jest dla "pewniaków". Co jeszcze? Teraz napiszesz, ze zdawales w WORDzie 20 razy i nie zdales, bo Cię źle przygotowali. Litosci... To jest naprawdę swietna szkola. Popytaj ludzi i poczytaj na innych forach. Maja renome, swietnych instruktorow i duuuuuza zdawalnosc. Czego trzeba wiecej?!
Slyszalam wlasnie o tym Panu Zbyszku same dobre opinie. Ja ze swojej strony moge polecic p. Andrzeja. Jest tez super! W ogole Kursant to dobra szkola. Zaluje, ze nie przyszlam tam wczesniej, to zaoszczedzilabym troche czasu i kasy... Gratulacje! Oh, yeah;-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum