Robiłam tam prawko i zdałam za pierwszym razem, polecam.
Mają największą zdawalność we Wrocławiu. Mega wielu instruktorów Kilkadziesiąt aut i się w ogóle nie czeka na jazdy.
Cena za kat.B to 1300 (ale jest dużo promocji i zniżek więc każdy znajdzie coś dla siebie).
Mają też chyba wszystkie inne kategorie razem z wózkami widłowymi, ja się teraz przymierzam do kat.c
Siemka też robiłem w kursancie, super szkola, polecam!
Jeździłem z Panem Andrzsejem, póżniej miałem egzamin z Robertem, naprawde super. Konkretni ludzie, wiedzą jak podejsc do cxzlowieka. pozdro
Mam złe doświadczenia z tą szkołą. Jeszcze bardziej utrudniają zdanie egzaminu. 2 "egzaminatorzy", jeden się na niego dopiero uczył i wprowadzał straszny chaos, ci dwaj mieli mnie z kursanta dopuścić do państwowego kazali mi zawracać na wszystkich najwiekszych skrzyżowaniach w centrum Wrocławia, ani minuty jazdy w strefach. Kiedy już się przekonali że nie umiem zawracać na skrzyżowaniu, nie wiem kto normalny wogóle chce w takim miejscu zawracać. Argument- "Pani mama jest w szpitalu musi się pani śpieszyc". :o W rezultacie kazali mi wziąć 5 h w celu doszkolenie tej właśnie umiejętności.Okazało się później że ten "egzamin" mnie zestresował bardziej niż egazmin państwowy!! Przeniosłam się do innej szkoły żeby dostać papiery i więcej na tych z kursanta nie patrzec.Na państwowym egzaminator z WORDU prosił żebym zawróciła w bramie, stwierdził że jeżdżę nieźle po Wrocławiu i zasługuję na to żeby zdać, a w strefie 30 byo 60 % egzaminu.
Elo, ja jestem można powiedzieć świeżo upieczonym kierowcą- zdałam egzamin 2 miesiące temu. Do egzaminu przygotowywał mnie Kursant. Bardzo emocjonalnie podeszłam do całej sprawy i egzamin ten bardzo odcisnął się na mojej psychice. Kwestia egzaminów wewnetrznych to zawsze problematyczna sprawa- każdy ma swoje racje. Jednak uważam, że jazda w tych najtrudniejszych punktach miasta wychodzi kursantom tylko na dobre. Przekonałam sie o tym na własnej skorze- nie oszczędzali mnie podczas kursu, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, moja koleżanka natomiast w innej szkole niemal cały kurs spędziła w strefie. Niestety do tej pory nie zdała egzaminu. Tak sobie własnie myslę, ze im trudniejsze warunki podczas nauki jazdy tym łatwiej w przyszłości. Człowiek uczy sie lepiej jeździc i przygotowany jest na rózne dziwne i trudne sytuacje na drodze. Mi bardzo miło było uczyc się w Kursancie, teraz nie obawiam się sama wyruszyć na miasto ;)
No to dwa słowa o Kursancie z mojej strony. Robiłem tam prawko i powiem, że się nie zawiodłem. Najważniejsze było dla mnie sprawne przejście przez kurs, bo praca i studia nie pozwalały na marnowanie czasu, a prawko było niezbędne w pracy.
Wybierałem sobie takie godziny jazdy, jakie chciałem - mają dużą liczbę samochodów i instruktorów, przez co był duży wybór. Każdy znajdzie cos dla siebie. Dodatkowym atutem jest własny plac manewrowy, co nie wymaga czekania w kolejce, żeby wjechać na plac:) Zdałem państwowy za drugim razem, ale to tylko ze względu na własną głupotę:) Stres mnie zjadł i proste głupie błędy popełniłem. Ale za drugim było już wszysttko OK.
Ode mnie wielki plus dla Kursanta...
Wysłany: 2009-07-30, 13:45 Kursant- profesjonalna szkoła jazdy
Na początek pozdrowienia dla mojego instruktora pana Andrzeja!!
Człowiek konkretny, cierpliwy- dzięki niemu umiem jeździć.
Przez cały kurs tłumaczył mi, że najważniejsze to nauczyć się jeździć, a zdanie egzaminu przyjdzie samo. Bo co z tego, że kursanta przygotuje się do zdania egzaminu- że nauczy się go jeździć w strefie egzaminacyjnej- a potem on nie wie jak ma się w prawdziwym ruchu ulicznym zachować- bez osoby, która go na miejscu obok pilnuje.
Bardzo doceniam wszystko, czego się nauczyłam. Było bardzo miło, minimum formalności, opłata kursu w ratach, nowe samochody.
Bardzo jestem zadowolona z Kursanta- jak prawko to tylko z nimi ;)
Słyszałem ostatnio w radiu chyba ESKA, że Kursant organizuje jakąś akcję promocyjną i szukam osób, które wiedzą coś więcej albo natknęły się na znaki drogowe których trzeba szukać na mieście (Wrocław). Jak ktoś coś wygrał czy wie dajcie znać...
Tak to prawda z tymi znakami, jak byłam w weekend w rynku to je widziałam. Świetna sprawa- fajnie wyglądają a co najfajniejsze nie rozdają bezmyślnie ulotek. Pogadaliśmy sobie chwilę- dowiedziałam się rożnych fajnych rzeczy o szkole. Informacji o akcji w radiu nie słyszałam, ale na miejscu wszystkiego się dowiedziałam. Dostałam ulotkę rabatową na kurs- a, że od pewnego czasu szukam dobrej szkoły, w której kurs nie kosztuje majątku- chyba się skuszę. Ulotka, którą dostałam od "znaków" uprawnia mnie do 10% rabatu- to jak mi wyliczali jest -120 zł, a że jestem studentką to i tak mam trochę taniej za kurs.
Polecam szukać znaków- rabat na kurs, jak się okazuje chodzi po ulicy- trzeba się tylko rozejrzeć
Witam
Moim zdaniem Kursant jest bardzo dobrą szkołą prowadzącą naukę jazdy ba! nawet najlepszą!! Mam dość duży bagaż doświadczeń jeśli chodzi o naukę prowadzenia samochodu. Tylko Kursant wykazał się profesjonalizmem i rzetelnie wykonała swoje zadanie - tak jak obiecał. Zdałam w końcu prawo jazdy i to tylko dzięki Kursantowi. Indywidualnie podeszli do do mojej osoby - nie czułam się traktowana jak tylko jedna z wielu klientów.
NAPRAWDĘ POLECAM SZKOŁĘ JAZDY KURSANT wszystkim.
P.S. Obecnie robię też kurs kategorii A w trybie przyspieszonym i jestem bardzo zadowolona.
Jeśli chodzi o instruktora to bez wątpienia nie ma konkurencji dla Magdaleny Nycz Osoba rzetelna, potrafiąca przekazać cała swoją wiedzę i co najważniejsze wpoić to kursantom, cierpliwa i wytrwała Dziękuje że potrafiła Pani z "niczego" zrobić "coś"
Egzamin zdany bez problemu za 2 razem (pierwszy nie był kwestią umiejętności a pechem spowodowanym przez spieszącego się pieszego... )
Dziękuję Serdecznie i Pozdrawiam
Karol Żurawik
krystians80
Egzamin: marzec 2010
Kategoria: B
Wysłany: 2010-03-16, 12:51
Witam
Na prawko zapisałem się w połowie stycznia, wczoraj zdałem prawko za pierwszym razem (teoria + praktyka, egzamin łączony). Szkołę KURSANT wybrałem tylko dlatego, że znajduje się w strefie egzaminacyjnej. Ogólnie nie mam żadnych zastrzeżeń do całego szkolenia, teoria minęła w miarę sprawnie, pierwsza pomoc przed medyczna moim zdaniem powinna być trochę dłuższa.
Podczas kursu uczyła mnie pani Magda, którą mogę polecić bez żadnych skrupułów. Na początku byłem trochę sceptycznie nastawiony do faktu, że będę uczony przez kobietę, ALE!!! jest to osoba kompetentna, potrafi przekazać swoją wiedzę. Egzamin wewnętrzny przebiegł bez większych problemów, w zasadzie jak przejdzie się wewnętrzny to na egzaminie będzie mniej stresu. Przebieg egzaminu wewnętrznego był zbliżony do państwowego. Po zakończeniu jazdy na egzaminie wewnętrznym zostałem poinformowany co zrobiłem dobrze a co muszę jeszcze poćwiczyć. Egzamin państwowy w moim przypadku trwał 50 minut.
Osobiście polecam szkołę KURSANT.
Na koniec chciałbym pozdrowić moją instruktorkę panią Magdę.
Witam,
15-tego czerwca zdałam egzamin państwowy,co lepsze za pierwszym razem.
Cały kurs mialam przyjemnośc zrobić w szkole jazdy kursant-gorąco polecam , pełen profesjonalizm z każdej strony. Po takm kursie ,egzaminie wewnętrznym nic nie jest w stanie już Was zaskoczyć na egzaminie państwowym...naprawde nic!
Uważam jednak ,że grunt to instruktor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I tu wielki ukłon w strone Ewy-sukces i skarb Kursanta!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ewcia choć drobniutka to ma Wielki potencjal,umiejetnośći...z każdego zrobi Dobrego kierowce!!!!!!!!!!!
Ewa to specjalista od "ciężkich przypadków:-)
Jeśli chcecie szybko sprawnie i profesjonalnie podejść do prawka to EWA lub PIOTR WANDEL napewno będą strzałem w dziesątke.
Piotr jest REWELACJA mega talent , mega skupienie , zawsze uśmiechnięty zawsze daje szanse , spokojny opanowany ...mnie doprowadził po złoty medal:-) Piotr ma mega zdawalność i wszyscy go chwalą.
Także z doświadczenia,z opini zaufanych znajomych polecam EWE PIOTRA i szkołe KURSANT!!!!!!!!!
Wielkie Dzięki dla Ewuni i Piotra Wandela ze Szkoły Jazdy kursant.
Jesteście kochani , wielcy naprawde bardzo Wam za wszystko dziękuje...choć droga była długa czasem kręta , to osiągneliśmy zamierzony,upragniony cel....
Podziwam wasze zdolności , profesjonalizmy upór w dążeniu do celu, jesteście świetni.
Mam wielką NADZIEJE ,że szefowie tej szkoły zdają sobie sprawe jaki SKARB w WAS mają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jesteście NAJLEPSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Polecam Ewcia samuels i Piotr Wandel...najlepsze co Kursant ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam,
szczerze nie polecam nauki jazdy "KURSANT". Zaczęłam kurs w marcu i przez 4 miesiace musiałam sie męczyć.Po pierwsze jazdy były rozpoczynane zawsze 10 minut po terminie. Po drugie- szkola ma wielu kursantów, co za tym idzie miałam jazdy co 2 tygodnie. po trzecie robią kase na naiwnych ludziach, ktorzy mimo tego, ze wyjedzieli swoje ustawowe 30 h jazd musza wykupic DODATKOWE GODZINY.
Ogolnie nauka jazdy stawia na piedestale PIENIADZE(dodatkowe godziny) i wmawia kursantom, iz nie potrafią jezdzić ! Ja osobiscie jedzielam z wlascicielem szkoly i nie za bardzo mial sie do czego przyczepic (choc wybieral najgorsze trasy ) i w koncu mam papier i moge zapisac sie na egzamin. oczywiscie nie omieszkalam powiedziec co sądzę o jego firmie:))
NIE POLECAM, WYŁUDZANIE PIENIĘDZY !
Kurs w Kursancie rozpoczęłam w październiku, a jutro mam egzamin.
Jestem ciężkim przypadkiem ;), ale mimo to mojemu instruktorowi p. Zbyszkowi udało się wyprowadzić mnie na ludzi.
Do zajęć pochodził bardzo profesjonalnie, swoje 'wykłady' uzupełnia o rysunki itd. Jest niesamowicie cierpliwy- ja z sobą bym nie wytrzymała. Wszystko jest na spokojnie. Dobrze tłumaczy i sporo wymaga. Przy okazji p. Zbyszek jest super człowiekiem :), z którym dobrze się rozmawia. Atmosfera na jazdach była świetna.
Polecam szkołę Kursant, ale przede wszystkim p Zbyszka ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum